Back to top

Megnyertük a 2. Méhes Tibor Emléktornát

< Vissza
2020-02-25
Megnyertük a 2. Méhes Tibor Emléktornát

2020. február 23-án a Városi Sportcsarnokban a HC DAC Dunaszerdahely megrendezésében zajlott a 2. Méhes Tibor Emléktorna. A versenynapon hat meghívott csapat két csoportban szerepelt U13 korosztályban.  


„Olyan csapatokat hívtunk meg, akik jól ismerték Méhes Tibort, és szoros együttműködésben álltak vele – tudtuk meg Horváth Zoltán klubelnöktől az előkészületek részleteit. – Személy szerint nekem, de a klubnak is nagyon fontos, hogy tiszteltjük és köszönetet mondjunk azoknak, akik munkájukkal, tevékenységükkel megalapozták a klub mai helyzetét. Közöttük Méhes Tibor egy különleges személyiség, legendás testnevelő és edző, aki méltó arra, hogy egy róla elnevezett, minden évben megrendezésre kerülő tornával emlékezzünk rá. Köszönet a résztvevő csapatoknak és edzőiknek, hogy elfogadták meghívásunkat, és emelték a torna színvonalát. Köszönöm kollégáimnak is a sok munkát, amivel immáron második alkalommal létrejöhetett ez a nemes ügyet képviselő torna.”

„A HC DAC Dunaszerdahely ’A’ csapata a Csallóközaranyos és Győri ETO KC csapatával került azonos csoportban – kezdte a torna részleteiről a beszámolót Brunczvik Tünde edző, szervező. – Csallóközaranyos csapata nagyon szimpatikus kis csapat, zömében egy évvel fiatalabb játékosokkal. Már a mérkőzés első félidejében látszott, fizikailag jobbak vagyunk, amit a 21-12-es végeredmény is bizonyít. A második csoportmérkőzést a Győri ETO KC ellen játszottuk. A nyitott védekezésünk nagyon jól működött ellenük, így magas átlövőik nem tudtak távolról gólt szerezni. Emellett a betöréseket és befutókat is jó hatásfokkal megakadályoztuk, amihez még remek kapusteljesítmény is párosult  Gyurcsik Dorka személyében, aki a torna legjobb kapusa lett. Az összes játékos nagyszerű formát mutatott, rendkívül elégedett voltam a lányokkal. Csoportelsőként a másik csoport második helyezettjével, a Budapest Angyalföldi Sportiskolával kerültünk össze, ahol szintén győzelmet arattunk 18-9 arányban. A másik elődöntőben az ETO a Vágsellyével került össze; nagy csatában a győri zöld-fehérek nyertek, ami azt jelentette, hogy a végső küzdelemben ismét velük kell csatát vívnunk. A Győr sokkal harciasabb arcát mutatta a döntőben, de mi sem ijedtünk meg, a félidőben 7-7 volt az állás. A második játékrészt sok hibával és a fáradtságnak betudható dekoncentráltsággal kezdtük. A nézőtérről érkező hatalmas buzdítás azonban átlendítette a lányokat a holtponton, és a védekezés újra összeállt, labdákat is szereztünk, szép kidolgozott helyzeteinket pedig értéksítettük és kapusunk is elkapta a fonalat. Másodszor is sikerült legyőzni Győri ETO KC csapatát, aki Magyarország legjobb csapatai közé tartozik. A lányok bearanyozták a hétvégémet, büszke vagyok rájuk, mert igazi csapatként küzdöttek, és megmutatták, hogy vesztes mérkőzésből is fel lehet állni. Ponya Réka Zoé legjobb hazai játékos lett.

A Győri ETO KC edzője, Róth Kálmán, aki az ETO utánpótlás szakmai vezetője, hozta magával a tornára klubja felajánlását, a legjobbak különdíjait. A sportszakvezető segített a díjátadásban Méhes Éva Méhes Péter, valamint Nagy Árpád, a Szabó Gyula alapiskola igazgatója mellett.

Torna győztes csapat:
Kapus GYURCSIK DORKA,
Játékosok : BOZSEK BRIGITTA, CSÁNÓ EVELIN, GÁNYI KATA, György Rebeka, Kovács Jázmin, Molnár Réka,  PERLECZKY FRUZSINA, PÓNYA RÉKA ZOÉ, PLUTZER VERONIKA, SOÓS ESZTER, SZTRANYOVSZKY LARA ZOE

 

Megnyertük a 2. Méhes Tibor Emléktornát
Megnyertük a 2. Méhes Tibor Emléktornát
Megnyertük a 2. Méhes Tibor Emléktornát
Megnyertük a 2. Méhes Tibor Emléktornát
Megnyertük a 2. Méhes Tibor Emléktornát