Back to top

“Szimpatikus újonccá válni…” - szezon kezdeti sajtótájékoztató

< Vissza
2019-08-27
“Szimpatikus újonccá válni…” - szezon kezdeti sajtótájékoztató

A HC DAC Dunaszerdahely történetének fordulópontjához érkezve kezdi meg első szezonját a cseh-szlovák közös rendezésű MOL Ligában. A klub augusztus 27-én tartotta sajtótájékoztatóját, ahol Horváth Zoltán klubelnök elmondta várakozásait és bemutatkozott a csapat spanyol vezetőedzője,és Xavi Mena Hoekendijk, aki elmondta, milyen játékkal készül a csapat.


„Fiatal klub vagyunk, három éve alakultunk. Az első évben, amikor elrajtoltunk a II. ligában, azt mondtuk, meg kell nyernünk a bajnokságot. Sikerült ugyan, de azóta megpróbáljuk hanyagolni a 'kell' szót a klub filozófiájában – kezdte a sajtótájékoztatót Horváth Zoltán klubelnök. – Elsődleges célunk, hogy ez a fiatal csallóközi csapat a tisztes helyállás mellett egy szimpatikus újonccá váljon, amely a játékával otthon és idegenben is egyaránt elnyeri a nézők szimpátiáját. Mi még egy amatőr csapat vagyunk, amelyik éppen azt tanulja, hogy kell profivá válni. Ebben jelent nagy segítséget a DAC futballcsapata, amely amolyan nagytestvér számunkra, aki utat mutat nekünk a profik világában.”

A csapat vezetőedzője, a spanyol Xavi Mena Hoekendijk elmondta, hogy „az intenzív védekezés mellett gyors játékkal készül a csapat, ezért az edzéseken rengeteg a futás és nagy a hangsúlyt az erőnléten.”

A HC DAC Dunaszerdahely új edzője mellett négy új játékossal is erősítette keretét, július 21-én a 20 fős keretben már ott volt Demeter Virág Orsolya (Győr), Kozma Dominika (Haladás), Bízik Boglárka (Mosonmagyaróvár) és Monika Rajnohová (Besancon, Franciaország).

A sárga-kékek hazai pályán, remélhetőleg teltházas szurkolótábor előtt hazai pályán léphetnek először pályára a MOL extra ligában. Augusztus 31-én, szombaton 16 órai kezdettel, a cseh DHK Baník Most csapata ellen kerül megrendezésre az 1. forduló.

Szurkoljunk minél többen a csapatnak, segítsük a lányokat az első extra ligás lépések megtételénél!

Hajrá DAC, hajrá Dunaszerdahely!