Back to top

Újévi elnöki köszöntő

< Vissza
2020-01-2
Újévi elnöki köszöntő

A HC DAC Dunaszerdahely elnökének, Horváth Zoltánnak újévi köszöntője.

Tisztelt Szurkolók!
Tisztelt Kézilabdabarátok!

Ismét véget ért egy év, az új pedig alig ad időt, és máris mérkőzéssel kezdődik 2020. A MOL extraliga számunkra új kihívást jelentő versenysorozata  január 4-én egy erős ellenféllel, a Prága elleni mérkőzéssel folytatódik az új évben.

Talán ezért is szeretjük mindannyian e gyönyörű sportágat. Nincs túl sok idő számot vetni, de azért egy pillanatra érdemes megállnunk és értékelnünk az elmúlt évet.

2018 karácsonyán Világi Oszkár Úrtól ajándékba kaptuk a lehetőséget, hogy a klub megnevezésében használhatjuk a "DAC" nevet, merítve ezzel abból az erőből, amit ez a három betű sugároz. Köszönet érte, főleg a belénk vetett bizalomért, azért, hogy méltónak találtattunk a megnevezés használatára. Örömmel tudatom, hogy a hivatalos ügyintézés lezártával klubunk hivatalos neve 2019 decemberétől

HC DAC Dunaszerdahely.

Klubunk és a magam részéről ígérem, hogy mindent megteszünk azért, hogy eredményeinkkel, munkánkkal, társadalmi szerepvállalásunkkal méltóak legyünk azon elvekhez, írott és íratlan szabályokhoz, ami egy "DAC" nevet viselő klubnak természetes.

A tavaly elért történelmi sikerünk, hogy a tavaszi időszakot veretlenül meneteltük végig, és jogot szereztünk arra, hogy szerepet kapjunk a MOL extraligában, és felkerüljünk a cseh-szlovák kézilabda térképére, még nagyobb feladatot állított elénk, mint korábban bármikor. Egyértelművé vált, hogy el kell indulnunk egy olyan úton, amely végén egy igazi profi klubbá válhatunk. Ennek érdekében megtettük az első lépéseket, és természetes velejárójaként megtörténtek első botlásaink is. De tanulunk hibáinkból, és töretlenül haladunk tovább, mert szeretnénk meghálálni a belénk vetett hitet és bizalmat, amit támogatóink, szurkolóink és a nálunk nevelkedő gyermekek szülei részéről kapunk.

Az ősszel kezdődő szezonban, klubunk történetének újonnan kezdődő időszakában megéltük a kezdeti nehézségeket – voltak nagy vereségeink, arattunk nagy győzelmeket; melyek ismét megerősítették bennünk azt a hitet, hogy továbbra is kőkeményen kell dolgoznunk, mert csak abban a munkában lehet hinni, ami által napról napra jobbak, erősebbek és egységesebbek leszünk.

Az első csapat elért sikerei mögött természetesen ott vannak az utánpótlásban elért szép eredményeink is, mindezekre együtt jogosan lehetünk büszkék. Valamint itt vannak Önök, a szurkolók is, akik nélkül nem lenne ugyanilyen ez a csapat!

Az elődklubok hagyományait folytatva az utánpótlás nevelés terén tovább erősítettük pozíciónkat a szlovák ifjúsági és gyermek bajnokságokban, nemzetközileg ismert tornákon egyaránt. Teljesítményünkre felfigyeltek határon belül és kívül egyaránt. Mindez kötelez bennünket, hogy egyre jobb és jobb szakmai, tárgyi feltételeket teremtsünk tehetségeink további fejlődéséhez, kézilabdás álmaik megvalósításához.

Fantasztikus eredményeket, történelmi sikert ért el a HC DAC Dunaszerdahely 2019-ben, melyek nem csak a dunaszerdahelyi, de minden sportbarátnak örömet és büszkeséget jelenthetnek. Azonban egy ilyen sikeres évet követően 2020-ban sem tétlenkedhetünk, hiszen nagyok a saját magunk elé állított elvárásaink. Az extraligában történő indulásunk elején kialakult szimpatikus újonc szerepét igyekszünk továbbra is megtartani. Ígérem, hogy 2020-ban is mi mindent megteszünk azért, hogy pontról pontra betartsuk azokat az ígéreteket, amit tettünk az elkövetkezendő szezonokra vonatkozóan. Erősítjük, és még ütőképesebbé szeretnénk tenni a női csapat keretét, szeretnénk egyre erősödő játékoskerettel szerepelni az extraligában, és sok-sok kézilabdaszerető fiatalt nevelni, valamint továbbra is minél több korosztályos válogatottal és profi felnőtt ligákban szereplő játékossal megörvendeztetni a kézilabda szeretőket és szakembereket.

Nagyon sűrű időszak előtt állunk, futószalagon jönnek a mérkőzések. Mindezek mellett pedig már tárgyalnunk és egyeztetnünk kell a következő, 2020/21-as szezon kapcsán.

Mint a HC DAC Dunaszerdahely elnöke, megkérem Önöket, ha tehetik, jöjjenek el a mérkőzéseinkre, a korosztályos bajnokikra is, buzdítsák a Lányokat, támogassák őket abban, hogy együtt túlszárnyalhassuk 2019 sikereit az új esztendőben. Közösen sikerülhet!

Boldog Új Évet kívánok Mindenkinek!

Sportbaráti üdvözlettel,

Horváth Zoltán
elnök
HC DAC Dunaszerdahely